Cercador

Confitura de prunes de frare

Confitura de prunes de frare 1

Teniu excedent de prunes de frare? Idò en podeu fer una confitura excel·lent. És ideal per acompanyar el pa amb formatge o amb sobrassada, però també per acompanyar rostits de carn.

Algunes persones ens han demanat com es fa perquè les prunes quedin ben senceres. Aquí teniu dues recomanacions per aconseguir-ho: punxar les prunes amb una forqueta petita (o amb una agulla) i anar molt amb compte a l’hora de remenar la confitura. Cal fer-ho amb bones i fent servir una cullera de fusta.

CONFITURA DE PRUNES DE FRARE

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per quilo de fruita:

  • 1 kg de prunes de frare
  • 650 g de sucre
  • 200 ml d’aigua
  • canyella
  • pell de llimona (opcional)

Preparació:

El dia abans de fer la confitura, rentau les prunes, eixugau-les i punxau-les amb una forqueta petita. Tot seguit, abocau-les dins una greixonera i cobriu-les amb el sucre.

L’endemà, posau la greixonera al foc, al mínim, i afegiu-hi l’aigua i, si us hi agrada, un canonet de canyella i la pell d’una llimona.

Coeu-les a poc foc i en bulls curts. No les torneu a bullir fins que siguin ben fredes. Repetiu el procés durant dos o tres dies, fins aconseguir la textura desitjada. Aleshores, eliminau la pell de llimona i la canyella. Empotau la confitura dins pots esterilitzats i feis bullir els pots durant 20 minuts amb l’aigua que els cobreixi completament.

Treis els pots de l’aigua i deixau-los refredar abans d’etiquetar-los.

Nota:

Si voleu abreujar el procés, podeu coure la confitura d’una tirada, però anant molt amb compte que bulli a poc foc i remenant amb delicadesa (feis servir una cullera de fusta) perquè les prunes es mantenguin senceres.