Cercador

Confitura de taronja (amarga)

Confitura-de-taronja-amarga-2

Per als que teniu taronges, és hora d’aprofitar l’excedent. Ara estan en el punt just de maduració i per res s’han de deixar perdre. Aquesta confitura és una bona opció. Ja tenim publicada una altra recepta. La diferència principal amb aquesta és que s’hi posa també la pell i això li dóna un punt d’amargor intereressant. Hi ha gent a qui li agrada molt aquest sabor, com al meu nebot Francesc. Per això n’hi guard un pot. Heu vist quin coloret que té?

Voleu una idea per a un berenar exquisit? Idò una llesca de pa mallorquí torrat, untada de sobrassada i amb un poc de confitura d’aquesta per damunt. Què me’n direu? Provau-ho i veureu…

CONFITURA DE TARONJA (AMARGA)

Dificultat: [rating=2]

Ingredients:

Per cada kg de taronges pesades amb la pell:

  • ½ kg de sucre
  • ½ litre d’aigua
  • el suc de ½ llimona

Preparació:

Esterilitzau els pots (vidre i tapadora).

Pesau els ingredients. Netejau la pell de les taronges. Pelau-les i tallau les pells a la juliana fina (no hi ha de quedar gens de blanc).

Posau una olla al foc amb l’aigua suficient per cobrir les pells. En bullir, tirau-hi les pells i feis-les bullir durant 12 minuts. Retirau l’olla del foc i colau-les.

Eliminau totes les parts blanques que hagin quedat a la polpa i els pinyols, si n’hi ha, i tallau-la a trossets regulars.

Posau l’aigua que teniu pesada al foc. Quan bulli, tirau-hi la polpa, el suc de llimona, el sucre i les pells. Feis bullir el conjunt durant 1 hora i ½, remenant de tant en tant durant els primers 45 minuts i amb més freqüència a partir d’aquest moment i sobretot cap al final de la cocció per evitar que s’aferri.

Ompliu els pots en calent, tapau-los i capgirau-los. En ser freds ja els podeu etiquetar i guardar.

Nota:

Amb les proporcions indicades per a 1 kg de taronges en surten 2 pots mitjans.

Confitura-de-taronja-amarga-1

Confitura-de-taronja-amarga-4