Cercador

Conserva de tomàtiga i de salsa de tomàtiga

Conserva de tomàtiga 1

La gent de bojosperlagricultura ens envia seguit seguit productes del seu hort urbà. Aquesta vegada han estat tomàtigues de la varietat mucha miel. També en teníem d’Ariany, que ens va dur en Jaume. Era una bona oportunitat per explicar una cosa tan simple com la manera de conservar tomàtiga al natural. I, ja que hi érem, també férem conserva de salsa de tomàtiga.

He de dir que  les teles que cobreixen aquests potets no són mèrit nostre. Us ho explic: fa un parell de setmanes n’Angelina, una amiga, em va regalar un pot de confitura de pebres torrats i un de confitura de tomàtiga, que guard per a un dia especial. Els pots estaven decorats i etiquetats amb tanta gràcia, amb aquestes teles que veis aquí, que no vàrem poder resistir la temptació d’utilitzar-les per a les fotos. Confiam que n’Angelina no es molesti.

CONSERVA DE TOMÀTIGA AL NATURAL

Dificultat: [rating=1]

Ingredients:

  • tomàtigues madures

Preparació:

Esterilitzau els pots de vidre i les tapadores: posau-los, ben nets dins una olla gran amb aigua que els cobreixi. Feis-los bullir durant 10 minuts. Treis-los de l’olla i posau-los a degotar cap per avall damunt un pedaç net.

Escaldau les tomàtigues i pelau-les. Eliminau-ne el capoll i les parts blanques. Tallau-les a trossos grossos i posau-les dins els pots, sense res més. Tapau els pots i posau-los dins l’olla coberts d’aigua. Feis-los bullir durant 20 minuts. Treis-los de l’olla, deixau-los refredar i etiquetau-los.

CONSERVA DE SALSA DE TOMÀTIGA

Dificultat: [rating=1]

Ingredients:

  • tomàtigues madures
  • alls
  • sal
  • pebre bo
  • llorer
  • oli d’oliva
  • un pessic de sucre (opcional)

Preparació:

Rentau les tomàtigues i trossejau-les sense pelar.

Posau una paella al foc amb oli. En ser calent abocau-hi la tomàtiga. Afegiu-hi els alls aixafats amb la pell, el llorer, sal i pebre bo. Coeu la tomàtiga fins que hagi perdut molta d’aigua i tengui un aspecte brillant. Tastau la salsa i si trobau que és massa àcida, posau-hi un poc de sucre.

Passau la salsa pel passapuré perquè quedi ben fina. Ompliu els pots, tapau-los i feis-los bullir 20 minuts. Treis-los de l’olla, deixau-los refredar i etiquetau-los.

Conserva de tomàtiga 2