Cercador

Mousse de taronja

Mousse-de-taronja-1

Aquí teniu unes postres cremoses de taronja. És important aprofitar els productes de temporada, quan estan en el seu punt i, a més, molt bé de preu. Ja ho diu el refrany: “cada cosa al seu temps i per Nadal, neules”.

No cal ser un gran expert per elaborar-les. Sabeu muntar nata? La resta: esprémer les taronges, dissoldre la gelatina i mesclar-ho tot delicadament no té gaire secret. Per cert, un consell per muntar la nata sense problemes i en poc temps: posau el recipient on l’heu de muntar (molt millor si és metàl·lic) i les barnilles dins la gelera durant una estona. És important que tot, tant la nata com els estris que fareu servir, estigui molt fred. Ja veureu com això us facilitarà la tasca i reduirà el temps de batut.

MOUSSE DE TARONJA

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 4 persones:

  • 400 g de suc de taronja natural colat
  • 150 g de sucre
  • la pell d’una taronja ratllada
  • 250 g de formatge cremós tipus San Millán
  • 150 g de nata per muntar
  • 5 fulls de gelatina neutra

Preparació:

Posau al foc 300 g del suc de taronja amb el sucre i deixau-lo reduir fins a la meitat. Deixau-lo refredar.

Muntau la nata.

Bateu el formatge amb la pell de taronja ratllada.

Tallau els fulls de gelatina a trossos amb unes tisores i posau-los en remull dins un tassó d’aigua freda durant 6 minuts.

Escalfau els 100 g de suc de taronja que queden (no ha d’arribar a bullir); espremeu la gelatina per eliminar-ne l’excés d’aigua i dissoleu-la en el suc de taronja calent. Remenau bé i colau-la amb un colador de malla fina per assegurar-vos que no hi quedin grums. Deixau refredar un poc la preparació. Quan sigui tèbia, mesclau-la amb el formatge. Afegiu-hi el suc de taronja reduït i finalment, la nata. Integrau-la ajudant-vos d’una espàtula o cullera de fusta, amb moviments suaus de dalt a baix que permetin l’entrada d’aire.

Posau la mousse dins una màniga de pastisseria amb boca arrissada. Ompliu els recipients individuals i guardau-los a la gelera fins l’endemà. A l’hora de servir-la, decorau-la amb un poc més de pell de taronja ratllada.

Mousse-de-taronja-3