Cercador

Pastís de verdures (recepta italiana)

Pastís de verdures i mascarpone

Aquí teniu un entrant vegetarià a base de formatge i verdures. La recepta és de n’Aina, de Pòrtol. L’he adaptada una mica perquè fos més lleugera substituint part del formatge per un iogurt grec. Ens agrada especialment el gustet d’alfabeguera combinat amb el formatge i els espàrrecs.

Convé preparar-lo d’un dia per l’altre i guardar-lo a la gelera tota una nit (o almenys una bona partida d’hores) perquè prengui consistència. D’altra manera us arriscau a esguerrar-lo en treure’l del motlle. I seria una llàstima, perquè queda ben vistós.

PASTÍS DE VERDURES (RECEPTA ITALIANA)

Dificultat: [rating=3]

 

Ingredients per a 10 persones:

 • 1 manat d’espàrrecs verds gruixats
 • 1 manat d’espinacs
 • unes branquetes d’alfabeguera fresca
 • 4 pastanagues grosses
 • 4 ous
 • 250 g de formatge mascarpone
 • 1 iogurt grec
 • 50 g de formatge parmesà ratllat
 • sal
 • pebre bo
 • mantega per untar el motlle

Preparació:

Pelau les pastanagues i eliminau-ne els capolls. Posau una olla al foc amb aigua i un poc de sal. En bullir, abocau-hi les pastanagues i coeu-les fins que s’hagin reblanit un poc però encara siguin fermes. Treis-les de l’olla i posau-les a degotar, però no tireu l’aigua de bullir-les. Tornau a posar l’olla al foc.

Rentau els espàrrecs, l’alfabeguera i els espinacs. Posau a degotar els espinacs. Eliminau les puntes llenyoses dels espàrrecs i feis-los bullir durant 5 minuts, sencers. Treis-los de l’olla i posau-los a degotar, amb compte perquè no es rompin.

Tallau les pastanagues, un cop fredes, en tires longitudinals (3 o 4, segons la mida).

Untau un motlle de plum cake amb mantega.

Bateu els ous com per fer truita. Afegiu-hi el mascarpone, el iogurt, l’alfabeguera ben picadeta, un poc de sal, pebre bo i el parmesà. Remenau bé la mescla amb una batedora manual de barnilles fins que sigui ben homogènia. Tastau-la per comprovar el punt de sal.

Tallau els espinacs a la juliana.

Enceneu el forn a 175º.

Abocau un poc de la mescla de formatge i ous dins el motlle. Ara, col·locau-hi la meitat dels espinacs crus i premeu un poc amb els dits. Abocau-hi un poc més de mescla i damunt, la meitat de les tires de pastanaga. Ara, més mescla i els espàrrecs damunt. A continuació, més mescla i la segona capa de pastanagues. Després, un poc més de mescla, la segona capa d’espinacs i la resta de mescla damunt.

En ser calent el forn, enfornau el pastís i coeu-lo durant aproximadament una hora. Comprovau que és cuit punxant-ne el centre amb un escuradents. Deixau-lo refredar a temperatura ambient i en ser fred, guardau-lo a la gelera fins l’endemà.

L’endemà, desemmotllau-lo i serviu-lo com a entrant, o damunt una llesqueta de pa com a aperitiu.

Nota:

És necessària una nit de gelera perquè prengui consistència i es pugui desemmotllar sense problemes.