Cercador

Patates gratinades

 

Patates gratinades 2

Avui us parlarem de com unes humils (però exquisides) patates de Sa Pobla es poden transformar en una guarnició de luxe. D’una alternativa a les patates fregides que, tot i ser boníssimes, arriben a cansar.

Aquestes patates ens les va fer arribar un amic que va participar en una marató a Sa Pobla. Ja fa un parell mallorquí de setmanes, d’això. En acabar regalaven un saquet a cada participant. No sé quants n’hi va haver, però ell duia el número 1.320, si no ho record malament. Ja veis quin detall. A mi em va fer molta il·lusió.

PATATES GRATINADES:

Dificultat: [rating=1]

Ingredients per a 4 persones:

  • 800 g de patates de Sa Pobla
  • 2 alls
  • ½ ceba mitjana
  • sal
  • 200 g de llet
  • 180 g de nata

Preparació:

Pelau les patates i tallau-les a rodanxes primes. No les renteu (això és important!).

Pelau els alls i la ceba i picau-los ben fins.

Enceneu el forn a 180º.

Posau una paella al foc amb les patates, la llet, la ceba i l’all picats i un poc de sal. Coeu el conjunt a foc mitjà.Veureu que les patates amollen el midó i la llet s’espesseix un poc. Poc a poc les patates absorbiran la llet. És el moment d’afegir-hi la meitat de la nata i de continuar la cocció 5 minuts més.

Agafau un motlle semblant al de la fotografia i abocau-hi les patates. Regau-les amb la resta de la nata.

Quan el forn sigui calent, enfornau el recipient tapat amb un paper d’alumini o amb una tapadora i coeu les patates durant 45 minuts. Treis el paper d’alumini o la tapadora i acabau de coure-les durant 5 o 10 minuts més, o fins que comproveu que són cuites punxant-les amb un escuradents (hauran absorbit quasi tot el líquid) i la superfície s’ha daurat (si no han pres color enceneu un moment el gratinador perquè en prenguin).

Nota:

Si us agrada, podeu incorporar-hi un poc de nou moscada ratllada en el moment de posar-hi la sal. Si us en queden, l’endemà són igual de bones escalfades amb el microones.

Patates gratinades 1