Cercador

Tatin de melicotons

Tatin-de-melicotó-1

Havíem pensat fer-la amb albercocs, però finalment vàrem trobar melicotons molt bons al mercat i…  Aquí teniu la versió del famós pastís tatin amb aquesta fruita.Es pot preparar també amb peres i queda molt bé.

Si teniu pressa o poc temps, podeu comprar la massa ja feta. En venen de molt bones.

TATIN DE MELICOTONS

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 8 persones:

De la pasta:

  • 200 g de farina (i un poc més per enfarinar la superfície de treball)
  • 100 g de mantega molt freda
  • un pessic de sal
  • 2 cullerades rases de sucre
  • 1 cullerada d’aigua freda

Del farciment:

  • 5 melicotons grossos, madurs però ferms
  • 150 g de sucre
  • 1 cullerada d’aigua
  • 2 cullerades de mantega

Preparació:

Preparau primer la massa: tamisau la farina dins un bol. Afegiu-hi la sal i el sucre. Tallau la mantega a daus petits i incorporau-la amb les puntes dels dits, fins que us quedi una mescla arenosa. Afegiu-hi ara la cullerada d’aigua i treballau la massa fins que sigui homogènia (només el temps imprescindible; com menys la manipuleu, millor). Feis-ne una bolla, embolicau-la amb un plàstic i guardau-la a la gelera durant 2 hores.

Passat el temps de repòs de la pasta, pelau els melicotons, xapau-los per la meitat i eliminau-ne els pinyols.

Posau una paella al foc amb el sucre i la cullerada d’aigua. No ho remeneu, si és necessari, sacsau la paella. Quan ja tengui color de caramel, incorporau-hi les 2 cullerades de mantega i els melicotons. Coeu-los durant pels dos costats durant 5-10 minuts (segons com siguin de madurs).

Agafau un motlle rodó de devers 26 cm de diàmetre (si veis que el fons no queda ben cobert amb els melicotons, emprau-ne un de més petit). Abocau dins el motlle 1/3 del caramel. Componeu-hi els melicotons amb la part del pinyol cap amunt.

Enceneu el forn a 180º.

Enfarinau la superfície de treball. Treis la pasta de la gelera i estirau-la amb l’aprimador, procurant donar-li forma rodona, fins que tengui un gruix aproximat de ½ cm. Tallau-ne un cercle de la mida del motlle que emprareu.

Col·locau el disc de pasta damunt els melicotons, prement un poc amb els dits.

Enfornau el pastís i coeu-lo durant uns 30-40 minuts (a la part central del forn) o fins que sigui daurada la pasta.
Treis-lo del forn. Deixau-lo reposar 15 minuts dins el motlle i desemmotllau-lo. Anau alerta en girar-lo perquè fa una i us podríeu cremar.

Serviu-lo tebi amb una bolla de gelat de vainilla o un poc de nata semimuntada.

Tatin-de-melicotó-3