N’hi ha que els agrada més el torró d’ametles torrades, o torró fluix, que en deim per aquí. Així que he anat a la cooperativa a comprar ametles mallorquines. Després he hagut de cercar les capsetes de fusta que veis aquí. Me les va fer una amiga que té molta traça amb les manualitats. Quina enveja em fa! En canvi jo he estat una bona estona simplement per tallar el paper de folrar les capsetes i aconseguir que s’ajustàs a la mida.
TORRÓ FLUIX
Dificultat:
Ingredients per a 2 barres:
- 500 g d’ametles mallorquines
- 350 g de sucre en pols
Preparació:
Escaldau les ametles, pelau-les i torrau-les al forn. No han de ser excessivament cuites. Deixau-les refredar i triturau-les amb el robot de cuina. Afegiu-hi ara el sucre i tornau-les a passar per la màquina. No ho faceu durant molt de temps d’un cop sense fixar-vos en l’aspecte de la mescla, que anirà variant. Al principi pareix que els dos components no s’integren i queda un polsim arenós, però, poc a poc, a mesura que la continuau triturant, veureu que es comença a formar una massa. En aquest moment, treis la pasta d’ametles de la màquina (és important no passar-se de temps, perquè si no quedarà molt oliosa i no tendrà la consistència adequada del torró).
Agafau dues capsetes de fusta per fer torró com la que surt a la fotografia (si no, podeu fer servir una capsa de llauna, o una carmanyola rectangular, el que tengueu més a mà) i folrau-les amb paper sulfuritzat de manera que, un cop plenes les capsetes, el paper basti per cobrir bé la superfície de la barra, perquè no ha d’estar en contacte directe amb l’aire i el paper ha d’absorbir l’oli que farà la pasta d’ametles.
Ompliu-les amb la pasta d’ametles, prement amb la mà perquè no es formin bombolles d’aire i allisant la superfície perquè quedi nivellada. Tapau la superfície amb el tros de paper que sobresurt i guardau les barres de torró durant dues setmanes abans de consumir-lo (o un mes).