Cercador

Zabaglione

Zabaione-2

Com ja us havíem avançat, avui publicam la recepta del zabaglione que férem en el taller de cuina amb vi que organitzà la bodega Jaume de Puntiró fa un parell de setmanes. Es tracta d’una crema que fan a Itàlia amb vi de Marsala, sucre i vermells d’ou pujats. Nosaltres n’hem fet una versió amb moscatell blanc. Es pot servir talment, en copa; com a salsa per acompanyar un pastís lleuger tipus brioix o, com us proposam aquí, damunt un fons de fruits del bosc. Té una textura suavíssima i un sabor delicat. I no és gens difícil de fer. Només cal un poc de paciència i en menys de mitja hora el teniu a punt.

ZABAGLIONE

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 4-5 persones:

  • 3 vermells d’ou
  • 5 cullerades de sucre
  • 180 ml de moscatell blanc Jaume de Puntiró

Preparació:

Posau dins un bol metàl·lic o de pyrex els vermells d’ou amb el sucre. Bateu-los al bany Maria (però l’aigua no ha d’arribar a bullir) fins que la mescla sigui ben escumosa i dupliqui el volum inicial. Agegiu-hi el moscatell i continuau batent fins que s’espesseixi la crema, que augmentarà molt de volum. Si l’heu de consumir tebi, retirau-lo del foc i serviu-lo. Si voleu consumir-lo fred, continuau batent-lo fora del foc fins que noteu que el recipient és fred. Llavors, abocau-lo dins els recipients on el servireu i guardau-los a la gelera.

Nota:

Es pot servir sol, acompanyat de fruits del bosc o com a salsa per guarnir un brioix o una ensalada de fruita.

No convé fer-lo d’un dia per l’altre, perquè perd volum i la textura canvia. Recomanam consumir-lo el mateix dia, després d’un parell d’hores de repòs a la gelera.

Zabaione-1